Hırvat ekimlere ağrı pili eğitimi online haber

Hırvat ekimlere ağrı pili eğitimi online haber

ABONE OL
19 Mayıs 2021 10:20
Hırvat ekimlere ağrı pili eğitimi online haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi’nde Hırvatistan’dan gelen hekimlere Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz liderliğinde ağrı pili eğitimi verildi. 

 

Türkiye son dönemde tıp alanında birçok ileri teknolojik uygulamalarda önemli bir eğitim üssü konumuna ulaştı. İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi de Türk hekimlerinin verdiği uygulamalı yeni bir eğitime ev sahipliği yaptı. Halk arasında ‘ağrı pili’ olarak bilinen, tıbbi literatürde ise ‘Spinal Kord Stimülatörü’ olarak adlandırılan tıbbı işlem, İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi’nde Hırvatistan’dan gelen hekimlere uygulamalı olarak gösterildi. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz yönetiminde nöromodülasyon ekibi tarafından bir günde 3 farklı hastada misafir hekimlere uygulamalı eğitimin gösterildiği programda, ayrıca teorik ve teknik konularda detaylı bilgilendirmeler de yapıldı. 

 

GÜVENİLİRLİĞİ KANITLANMIŞ BİR YÖNTEM

 

Ağrı pili uygulamasının 40 yıldan fazla süredir dünyada güvenilirliği kanıtlanmış bir yöntem olduğunu belirten İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, “Eğitim programında ülkemizde Avrupa Birliği ülkelerinden Hırvatistan’ın CHC Osijek Kliniği’nden 5 hekimi konuk etme şerefine ulaştık. Yaptığımız işlemde nöropatik ağrısı ve ameliyat sonrası geçmeyen ağrıları olan iki hastaya ağrı pili takılırken, dışkı tutamama sorunuyla yurtdışından gelen bir hastamıza ise Gastroenteroloji Uzmanımız Prof. Dr. Orhan Kürşad Poyrazoğlu ile birlikte sakral bölgeye pil takıldı” dedi.

DÜNYADA YILDA 100 BİN KİŞİYE UYGULANIYOR

Ağrı pili işlemi; başta başarısız bel cerrahisi diye adlandırılan hasta grubuyla birlikte, kronik ağrı, nöropatik ağrı, diyabetik ayak, Buerger sendromu ve periferik vasküler hastalarına Anestezi Reanimasyon Uzmanı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, Psikiyatri ve Fizik Tedavi uzmanlarından oluşan bir heyetin multidisipliner değerlendirmesi sonrasında uygulanabiliyor.

Günümüzde dünyada yılda 100 bine yakın ağrı pili uygulamasının gerçekleştiğini ve gerçekleşen her 10 vakanın en az iki ya da üçünün yayına dönüştürülebilir olduğunu belirten Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, yaptıkları işlem hakkında şu bilgileri paylaştı;

“Ağrı pili (Spinal Kord Stimülatörü) uygulamasında, hastanın omurga kanalına bir elektrot yerleştirilir ve ucu akım üreten bir jeneratöre (ağrı pilibağlanır. Pil tarafından üretilen akım elektrot aracılığıyla omuriliğe iletilerek ağrının beyne iletilmesi engellenmiş olur. Lokal anestezi altında sakinleştirici ilaçlar eşliğinde (sedasyon) desteğiyle uygulama başarıyla gerçekleştirilmektedir.”  

“ÜLKEMİZ İÇİN GURUR DUYDUK”

Nöromodülasyon alanındaki araştırmalarına devam ettiklerini ve bu alanda ulusal ve uluslararası platformlarda bir sonraki nesillere aktarılacak yayınlar ve eserler bırakmak adına heyecanla çalıştıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, “Burada eğitim veren tarafın, Türk hekimleri olması ve ülkemizin bütün hekimlerine bu başarının atfedilmesi bize gurur vermektedir” ifadelerini kullandı. 

Hırvatistan’dan gelen hekim ekibinin koordinatörü Anesteziyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ivan Rados ise, “Ülkenizi daha önce sosyal bir program için ziyaret etmiştim. Katıldığımız eğitim programından çok memnun kaldık. Bize ve hastalara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz ve ekibini takdir ettik” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP